Van’da Nadir Bir Başarı: Hamile Kadın ve Bebeği Beyin Ameliyatıyla Kurtarıldı

Van’da Nadir Görülen Beyin Ameliyatıyla Anne ve Bebek Kurtarıldı

Van’da 8 haftalık hamile olan 33 yaşındaki bir kadın, beyin kanaması geçirdikten sonra yapılan beyin ameliyatıyla hayata döndü. Hem annenin hem de bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

İpekyolu ilçesinde yaşayan Elif İşnas isimli kadın, hamile olduğunu öğrendikten bir hafta sonra baş ağrısı şikayetiyle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda beyin kanaması geçirdiği belirlenen kadın, cerrahi müdahalenin gerekliliği üzerine açık beyin ameliyatına alındı. Ameliyatı gerçekleştiren Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Sida Doğan, operasyonun başarılı geçtiğini ve hastanın taburcu olma sürecinin devam ettiğini belirtti.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Doğan, 33 yaşındaki hamile hastanın durumunun kritik olduğunu ve ameliyatın riskli olabileceğini ancak başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini ifade etti. Hastanın bebeğinin de kontrollerinin devam ettiğini söyledi.

Elif İşnas, bebeğine hamile olduğunu öğrendikten bir haçta beyin kanaması geçirdiğini ve acil bir şekilde hastaneye kaldırıldığını belirtti. Eşi, ameliyat sürecinin riskli fakat başarılı olduğunu ve şu anda eşinin iyi durumda olduğunu dile getirdi.

Beyin ameliyatı sonucunda hem anne hem de bebeğin sağlıklı olduğu belirtilirken, bu tür vakaların dünyada nadir görülen durumlar olduğu vurgulandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YILMAZ SÖNMEZ – Sağlık

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Kas hastalıklarına sosyal destek şart

Kas hastalıklarına yönelik sosyal, ekonomik ve tıbbi desteklerin ele alındığı Kas Hastalıklarında Multidisipliner Yaklaşım Çalıştayı’nın sonuçları açıklandı. İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Müdürü Prof. Dr …

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Uzmandan uyarı: Hamilelikte çiğ ya da az pişmiş et uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, çiğ veya az pişmiş et tüketiminin gebelikte ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Toksoplazma gibi parazitler düşük ya da erken doğuma neden olabilir” uyarısında bulundu.

Keneden ölümler için ‘mRNA aşısı’ umudu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Ancak şu anda üretilmeye çalışılan aşılar, mRNA teknolojisiyle üretildiği için etkisinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah insan üzerindeki değerlendirmelerde böyle çıkarsa çok daha etkili olacaktır” dedi.

1500 bilim insanı Antalya’da kongrede buluştu

Antalya’da bu yıl 1500 bilim insanının katılımıyla 4’üncü düzenlenen “Ulusal Dahiliye Kongresi”nde yapay zekadan kronik rahatsızlıklara kadar birçok önemli konu ele alınıyor. Dahiliye Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Seyit Uyar: “Yapay zeka çok hızlı ilerliyor. Bugün biz de artık yapay zekayı kullanıyoruz, kendimizi bunun dışında tutamayız. Klinikte karar verirken, hastalara yaklaşırken de çok kolay ulaşılabilir, güzel sonuçlar veriyor. Kongrede bunu da önemsedik” açıklamasında bulundu.