Çocuk Hakları İçin Önemli Görüşme: TBMM ve BM Temsilcisi Bir Araya Geldi

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, BM Temsilcisi Najat Maalla M’jid ile Görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Çocuklara Karşı Şiddet Özel Temsilcisi Najat Maalla M’jid ile bir araya geldi.

Radiye Sezer Katırcıoğlu, M’jid’in çocuk hakları konusundaki kararlı mücadelesine vurgu yaparak, Türkiye’nin çocuk hakları sözleşmelerinin önemini belirtti.

Katırcıoğlu, çocukların sadece şiddetten korunması değil aynı zamanda zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesinin önemine değinerek, LGBT faaliyetlerine karşı olduklarını ve çocukların güvenli bir geleceğe sahip olmalarını istediklerini açıkladı.

Çocuk hakları alanındaki çalışmalarını anlatan Katırcıoğlu, çocukların haklarını öğrenmeleri ve korumaları amacıyla yaptıkları projelerden bahsederek, depremzedelerin çocuklarına destek olmak üzere Japonya’ya yaptıkları ziyaretten de bahsetti.

Dijital alandaki çocuk tehditlerine dikkat çeken Katırcıoğlu, yaklaşık altı aydır yürüttükleri çalışmanın sonuçlarına dikkat çekerek, dünya genelinde çocukları bekleyen tehlikelerin kontrol edilemez boyutlara ulaştığını vurguladı.

BM Temsilcisi M’jid ise Türkiye’deki çocuk hakları çalışmalarını takdirle karşıladığını belirterek, dijital alanda karşılaşılan şiddet ve istismar konularına dikkat çekti.

M’jid, bilgi iletişim teknolojileri şirketlerinin bu konuda sorumlulukları olduğunu ve politikalar üretmenin yanı sıra bu şirketlerin de sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Meriç Ürer – Politika

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Kas hastalıklarına sosyal destek şart

Kas hastalıklarına yönelik sosyal, ekonomik ve tıbbi desteklerin ele alındığı Kas Hastalıklarında Multidisipliner Yaklaşım Çalıştayı’nın sonuçları açıklandı. İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Müdürü Prof. Dr …

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Uzmandan uyarı: Hamilelikte çiğ ya da az pişmiş et uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, çiğ veya az pişmiş et tüketiminin gebelikte ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Toksoplazma gibi parazitler düşük ya da erken doğuma neden olabilir” uyarısında bulundu.

Keneden ölümler için ‘mRNA aşısı’ umudu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Ancak şu anda üretilmeye çalışılan aşılar, mRNA teknolojisiyle üretildiği için etkisinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah insan üzerindeki değerlendirmelerde böyle çıkarsa çok daha etkili olacaktır” dedi.

1500 bilim insanı Antalya’da kongrede buluştu

Antalya’da bu yıl 1500 bilim insanının katılımıyla 4’üncü düzenlenen “Ulusal Dahiliye Kongresi”nde yapay zekadan kronik rahatsızlıklara kadar birçok önemli konu ele alınıyor. Dahiliye Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Seyit Uyar: “Yapay zeka çok hızlı ilerliyor. Bugün biz de artık yapay zekayı kullanıyoruz, kendimizi bunun dışında tutamayız. Klinikte karar verirken, hastalara yaklaşırken de çok kolay ulaşılabilir, güzel sonuçlar veriyor. Kongrede bunu da önemsedik” açıklamasında bulundu.