Beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias’ın organları umut oldu

Iraklı Elias Naif Elias Nasır Organ Bağışıyla Umuda Dönüştü

Samsun’un Bafra ilçesinde 27 Nisan’da motosiklet kazası geçiren Iraklı Elias Naif Elias Nasır, acil bir şekilde ambulansla Bafra Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve buradan da Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesine alınan Nasır’ın dün akşam beyin ölümü gerçekleşti. Bu durum üzerine, Samsun Organ Nakli Birimi yetkilileri hasta yakınlarıyla iletişime geçti. Yapılan görüşmeler neticesinde hasta ailesi, organlarını bağışlamaya karar verdi. Ekipler, Nasır’ın 2 böbreği, 2 korneası, kalbi ve karaciğerini alarak nakil için hazır hale getirdi. Nakledilen organlar arasında kalp, Ankara Bilkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülürken; 2 böbrek, 2 kornea ve karaciğer ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hastanesi’nde nakil bekleyen hastalara umut oldu.

Organ Bağışıyla İyilik Zinciri Devam Ediyor

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Recep Erik, olayla ilgili şunları paylaştı: “27 Nisan’da motosiklet kazası sonucu hastanemize gelen bir vakaydı. Kafa travması geçirerek 28 Nisan’da yoğun bakıma alındı ve dün akşam beyin ölümü gerçekleşti. Ailenin onayıyla organları bağışlanarak nakil işlemi tamamlandı. 2 böbreği, 2 korneası, kalbi ve karaciğeri alındı. Bu organlar sayesinde umarım alıcı hastalara şifa olur. Bu yüce gönüllülük için hasta yakınlarına minnettarız.”

Elias Naif Elias Nasır

Iraklı Elias Naif Elias Nasır’ın dayısı Meşal Gaip Huseyin Nasır (37), uzun yıllardır Samsun’da yaşadıklarını ve Türk vatandaşlarının kendilerine gösterdikleri ilgiye minnettar olduklarını belirterek, bu nedenle yeğeninin organlarını bağışladıklarını dile getirdi. “Vatandaşlar bize çok iyilik yaptı, biz de karşılığını göstermek istedik. Ayrıca bu bağışla çocuğumuza hayır duaları almayı umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Kas hastalıklarına sosyal destek şart

Kas hastalıklarına yönelik sosyal, ekonomik ve tıbbi desteklerin ele alındığı Kas Hastalıklarında Multidisipliner Yaklaşım Çalıştayı’nın sonuçları açıklandı. İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Müdürü Prof. Dr …

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Uzmandan uyarı: Hamilelikte çiğ ya da az pişmiş et uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, çiğ veya az pişmiş et tüketiminin gebelikte ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Toksoplazma gibi parazitler düşük ya da erken doğuma neden olabilir” uyarısında bulundu.

Keneden ölümler için ‘mRNA aşısı’ umudu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Ancak şu anda üretilmeye çalışılan aşılar, mRNA teknolojisiyle üretildiği için etkisinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah insan üzerindeki değerlendirmelerde böyle çıkarsa çok daha etkili olacaktır” dedi.

1500 bilim insanı Antalya’da kongrede buluştu

Antalya’da bu yıl 1500 bilim insanının katılımıyla 4’üncü düzenlenen “Ulusal Dahiliye Kongresi”nde yapay zekadan kronik rahatsızlıklara kadar birçok önemli konu ele alınıyor. Dahiliye Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Seyit Uyar: “Yapay zeka çok hızlı ilerliyor. Bugün biz de artık yapay zekayı kullanıyoruz, kendimizi bunun dışında tutamayız. Klinikte karar verirken, hastalara yaklaşırken de çok kolay ulaşılabilir, güzel sonuçlar veriyor. Kongrede bunu da önemsedik” açıklamasında bulundu.