Eskişehir’de sol gözüne altınla tedavi yaptırdı

Eskişehirli Ümmü Gülsüm Cihan, 30 Yıl Sonra Sol Gözünü Kapatabildi

Eskişehir’de yaşayan 56 yaşındaki Ümmü Gülsüm Cihan, gençlik yıllarında yüz felci geçirdi. Bu durum sonucunda sol gözünü kapatamama sorunuyla karşı karşıya kalan Cihan, aynı zamanda yüz simetrisinin de bozulmasına neden oldu. Yaklaşık 30 yıl boyunca sol gözünü açık bir şekilde uyuyan Cihan, ablasının yönlendirmesiyle Eskişehir Şehir Hastanesi’nde Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Yunus Çınar ile tanıştı.

Yapılan muayene sonucunda Ümmü Gülsüm Cihan’a sol gözünü kapatabilmesi için altın implantasyonu önerildi. Ameliyatla Cihan’ın sol gözüne 24 ayar altın yerleştirildi ve sol gözü kapatması sağlandı. Operasyon sonrasında kendini daha iyi hisseden Cihan, ağrılarının sona erdiğini ve yüz simetrisinin düzeldiğini belirtti.

Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Yunus Çınar, yaptığı açıklamada, “Hastamızın yüz felci sonucu sol gözünü kapatamama sorunu vardı. Ameliyatla bu sorunu çözerek göz ve yüz simetrisini sağladık. Bu tür rahatsızlıklara dikkat çekmek ve tedavi edilebilir olduğunu göstermek önemlidir.” dedi.

Ümmü Gülsüm Cihan ise, gençlik yıllarından beri yaşadığı sorunun sonunda çözüme kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Yıllardır sol gözümü kapatamıyordum, ancak şimdi doğal bir şekilde gözlerimi kapatabiliyorum. Bu ameliyat sayesinde hayatımın rahatlayacağını hissediyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Kas hastalıklarına sosyal destek şart

Kas hastalıklarına yönelik sosyal, ekonomik ve tıbbi desteklerin ele alındığı Kas Hastalıklarında Multidisipliner Yaklaşım Çalıştayı’nın sonuçları açıklandı. İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Müdürü Prof. Dr …

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Uzmandan uyarı: Hamilelikte çiğ ya da az pişmiş et uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, çiğ veya az pişmiş et tüketiminin gebelikte ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Toksoplazma gibi parazitler düşük ya da erken doğuma neden olabilir” uyarısında bulundu.

Keneden ölümler için ‘mRNA aşısı’ umudu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Ancak şu anda üretilmeye çalışılan aşılar, mRNA teknolojisiyle üretildiği için etkisinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah insan üzerindeki değerlendirmelerde böyle çıkarsa çok daha etkili olacaktır” dedi.

1500 bilim insanı Antalya’da kongrede buluştu

Antalya’da bu yıl 1500 bilim insanının katılımıyla 4’üncü düzenlenen “Ulusal Dahiliye Kongresi”nde yapay zekadan kronik rahatsızlıklara kadar birçok önemli konu ele alınıyor. Dahiliye Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Seyit Uyar: “Yapay zeka çok hızlı ilerliyor. Bugün biz de artık yapay zekayı kullanıyoruz, kendimizi bunun dışında tutamayız. Klinikte karar verirken, hastalara yaklaşırken de çok kolay ulaşılabilir, güzel sonuçlar veriyor. Kongrede bunu da önemsedik” açıklamasında bulundu.