1500 bilim insanı Antalya’da kongrede buluştu

DAHUDER Kongresi Belek’te Başladı: Dahiliye Uzmanları Bir Araya Geldi

Dahiliye Uzmanları Derneği (DAHUDER), Belek Turizm Merkezi’ndeki otelde düzenlediği kongre ile bir araya geldi. Kongrede bilimsel oturumların yanı sıra asistanlara yönelik uygulamalı kurslar da gerçekleştiriliyor.

DAHUDER ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Seyit Uyar, 2021 yılında 50 üye ile kurdukları derneğin dördüncü yılı dolmadan üye sayısının bine yaklaştığını belirtti.

Uyar, dahiliye alanında dördüncü kongreyi gerçekleştirdiklerini ve her yıl kronik hastalıkları ele aldıklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

“Dahiliye, tıbbın temeli olan önemli bir branştır. Diyabet, hipertansiyon, tiroid, obezite, vitamin eksiklikleri gibi konular dahiliyenin esas alanını oluşturur. Biz kongremizde bu konuları ele alarak hem hekimlere güncel bilgileri sunmaya çalışıyoruz hem de uzman hocalarla interaktif tartışmalar ve fikir alışverişi imkanı sağlıyoruz.”

Uyar, teknoloji çağında bilginin hızla güncellendiğine dikkat çekerek interaktif oturumlarla bilgi paylaşıldığını belirtti.

“Acaba yapay zeka hekimlerin yerini alır mı?”

DAHUDER bünyesinde yapay zeka çalışma grupları olduğunu belirten Uyar, yapay zeka oturumlarının kongrelerinde önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Yapay zeka çalışmalarımız devam ediyor. Tanı ve tedavide kullanılması için önemli adımlar atıyoruz. Yapay zeka hekimlerin yerini alabilir mi konusunu tartışıyoruz. Yapay zeka çok hızlı ilerliyor ancak hekimlikte ruh ve empati gibi önemli unsurları yerine getiremez. Bu nedenle hekimliğin sanat kısmı devam edecek.”

“Taleplere göre detaylı kurslar düzenledik”

DAHUDER Başkan Vekili Doç. Dr. Nizameddin Koca ise kongrelerinde meslek içi gelişimi önceleyen kurslar düzenlediklerini belirterek, asistanlık eğitimi sırasında alamadıkları, unuttukları ya da güncellemek istedikleri konularda yoğun eğitim verdiklerini açıkladı.

Koca, farklı alanlarda uygulama imkanı sunan kurslar verdiklerini ve sahadan gelen taleplere göre detaylı kurslar düzenlediklerini belirtti.

“Hekimlerimizin gelişimine katkı sunacak”

DAHUDER Genel Sekreteri Doç. Dr. Yasin Şahintürk de kongrenin dört gün süreceğini ve 1500 bilim insanının katılacağını belirterek kongrenin hekimlerin gelişimine katkı sağlayacağını söyledi.

Şahintürk, oturumların üç salonda gerçekleşeceğini ve 72 stant ile 40 farklı firmanın katılacağını belirtti. Kongrenin 25 Mayıs’ta sona ereceğini açıkladı.

Related Posts

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Uzmandan uyarı: Hamilelikte çiğ ya da az pişmiş et uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, çiğ veya az pişmiş et tüketiminin gebelikte ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Toksoplazma gibi parazitler düşük ya da erken doğuma neden olabilir” uyarısında bulundu.

Keneden ölümler için ‘mRNA aşısı’ umudu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Ancak şu anda üretilmeye çalışılan aşılar, mRNA teknolojisiyle üretildiği için etkisinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah insan üzerindeki değerlendirmelerde böyle çıkarsa çok daha etkili olacaktır” dedi.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.